Gezondheid en wellness

CHINESE BEWEGINGSLEER QIGONG

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 192108104_433056967862691_3045127955407139588_n-1.jpg

Breng en houd je lichaam en geest in balans door middel van lichaamsbeweging, ademhalingstechnieken en meditatie.
Heb je stressklachten of voel je dat een burnout op de loer ligt? Door Qigong leer je jouw immuniteitssysteem en ademhalingssysteem te versterken.  Het heeft ook een heel goeie invloed op het zenuwstelsel, hormonenstelsel en de spijsvertering.


Qigong is een Chinese bewegingsleer die in China reeds meer dan 400 jaar beoefend wordt.  Het maakt een onderdeel uit van de Chinese traditionele geneeskunde.  Qi staat voor ‘levensenergie’, ‘gong’ staat voor werken.  Qigong betekent dus ‘werken met de levensenergie’.  Qigong is ouder dan Tai Chi en vormde 1 van de fundamenten van Tai Chi.  Het is eenvoudiger om aan te leren.
Via oefeningen laten we de levensenergie stromen en zo wordt de balans in lichaam en geest hersteld en bevorderd.  Deze bewegingen worden staand uitgevoerd.  het zijn zachte en vloeiende bewegingen waarbij rek- en stretchoefeningen aan bod komen.


Lesgeefster Fanny Staelens volgde bij verschillende Chinese meesters een professionele opleiding, erkend dor de sportuniversiteit van Peking.


Kennismakingsavond: 40′ uitleg, pauze + 30′ oefeningen
Afzonderlijke lessen nemen 1 uur tijd in beslag.