Binnenkort in Amandel

Bij de activiteiten in Amandel ligt de nadruk op de natuur en de harmonie met de omgeving. We willen dat de bezoekers zich goed voelen en even de drukte en de dagelijkse bekommernissen achter zich kunnen laten.

We bieden wandelingen en fietstochten met een extra aan. Hierbij ligt de nadruk op natuur en cultuur, maar ook op het gezellig samenzijn en samen-beleven met vrienden of familie. De wandelingen en fietstochten kunnen op maat van de groep aangepast worden. Wil je een wandeling koppelen aan een gezellige afsluiter in Amandel,  aan een bezoek, aan een workshop,…? Laat ons jouw wensen weten.

Voor groepen zijn er heel wat combinatiemogelijkheden: zoektochten met kompas, quizavonden, een concertje, poëzie, kookworkshop, een workshop met etherische oliën, een begeleide wandeling of fietstocht (zie details onder wandelen en fietsen met een extra), een bezoek aan O’Bio met rondleiding in de zelfpluktuin, een rondleiding in de appel- en perenboomgaard van fruitteler Wolfcarius, een begeleid bezoek aan André Demedtshuis en kerk,…

 

KOMENDE ACTIVITEITEN:

 

 

Concert Joachim Wannyn (Strograss) – solo
zaterdag 7 april 2018

fotojoachimwannyn
bezetting : gitaar, piano, banjo en zang

Joachim Wannyn staat zowat twintig jaar op de planken met bands als Strograss, Het Kleinkunstkollektief, Les Invités en tal van andere projecten. Binnenkort verschijnt zijn eerste solo-album. Naar aanleiding daarvan creëerde hij een fijnbesnaard akoestisch soloprogramma, waarin hij eigen songs samenbrengt met Engelstalige folksongs (Paul Simon, Leonard Cohen…), Nederlandstalige kleinkunst (Boudewijn De Groot, Herman van Veen,…) en Franstalig chanson (Brassens, Moustaki,…). Hij ging op zoek naar vergeten parels, veelal van zijn favoriete muzikanten en blies deze songs nieuw leven in met een knipoog naar de folk. Met leuke verhalen en vertelsels tussendoor.

zaterdag 7 april 2018 om 20u
Amandel, Driekoningenstraat 11, Sint-Baafs-Vijve
prijs: € 10 p.p.
enkel op reservatie want de plaatsen in Amandel zijn beperkt: 0472/413225 of veva.baert@skynet.be

 

Landschapswandeling
zondag 15 april 2018

landschapswandeling

Natuurgids Trees Deprest neemt je mee op een landschapswandeling in de omgeving van Amandel. Het wordt een lentewandeling over rustige weggetjes en langs bloeiende boomgaarden. Onderweg valt er heel wat te vertellen over het landschap, de bomen en de planten.

zondag 15 april 2018
start: in Amandel om 14u30. Amandel is open vanaf 14u.
prijs:
enkel wandeling: € 5 p.p.
wandeling + kopje koffie/thee en stuk taart: € 10 p.p.
reserveren: 0472/413225 of veva.baert@skynet.be

 

Vroeg-ochtendwandelingen
zondag 29 april en donderdag 3 mei 2018

vroegochtendwandeling

Vroeg uit de veren voor deze wandeling. Omstreeks 5u30 duikt vogelkenner Yves Baptiste het bos in aan het Provinciedomein Baliekouter. Volg hem en je zal er geen spijt van krijgen. Er gaat een onweerstaanbaar optimisme uit van de geluiden die onze vele zangvogels ten gehore brengen. Yves maakt je er attent op. Welke vogel zingt welk lied? Heel boeiend, sfeervol en leerrijk tegelijk, volop in de natuur.
Na de wandeling volgt een stevig ontbijt in Amandel.

zondag 29 april of donderdag 3 mei om 5u30
start: parking Provinciaal Domein Baliekouter, Dentergem
prijs: € 20 p.p. (wandeling + uitgebreid ontbijt)
minimum 8 personen, maximum 20 personen
reserveren: 0472/413225 of veva.baert@skynet.be

 

Workshop ambachtelijke confituren
dinsdag 8 mei 2018

Confituur-maken-4

Martine Baeyens van De Proone toont hoe je met het fruit van april en mei confituur met verrassende nieuwe smaken kunt maken. Tot slot van de workshop krijgt ieder van elke jam een potje mee naar huis – samen met de recepten.

dinsdag 8 mei om 14u
Amandel, Driekoningenstraat 11, Sint-Baafs-Vijve
prijs: € 20 p.p. (inclusief fruit, potjes jam, receptenblaadje, een koffie/thee of glaasje appelsap)

 

Moederdagontbijt en wandeling
zondag 13 mei 2018

moederdag

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt trekken we onze stapschoenen aan voor een prille lentewandeling in de omgeving van Amandel en langs de boomgaarden in de buurt.

zondag 13 mei vanaf 8u30
Amandel, Driekoningenstraat 11, Sint-Baafs-Vijve
prijs: 2 formules mogelijk
enkel ontbijt (incl. 1 glas cava): € 16 p.p., kinderen: € 10 p.p.
ontbijt (incl. 1 glas cava) + wandeling + 1 apero als afsluiter: € 20 p.p., kinderen: met wandeling en drankje: € 12,5 p.p.

ontbijt: 8u30-10u30
start wandeling: 10u30 (1 à 1,5 uur)
reserveren: 0472/413225 of veva.baert@skynet.be