Binnenkort in Amandel

Bij de activiteiten in Amandel ligt de nadruk op de natuur en de harmonie met de omgeving. We willen dat de bezoekers zich goed voelen en even de drukte en de dagelijkse bekommernissen achter zich kunnen laten.

We bieden tuinbezoeken, wandelingen en fietstochten met een extra aan. Hierbij ligt de nadruk op natuur en cultuur, maar ook op het gezellig samenzijn en samen-beleven met vrienden of familie. De wandelingen en fietstochten kunnen op maat van de groep aangepast worden. Wil je een wandeling koppelen aan een gezellige afsluiter in Amandel,  aan een bezoek, aan een workshop,…? Laat ons jouw wensen weten.

Voor groepen zijn er heel wat combinatiemogelijkheden: tuinbezoeken, zoektochten met kompas, quizavonden, Highland Games, bushcraft, Italiaanse wijnavond, mysterieuze avondwandeling, een concertje, poëzie, kookworkshop, een workshop met etherische oliën, een begeleide wandeling of fietstocht (zie details onder wandelen en fietsen met een extra),, een rondleiding in de appel- en perenboomgaard van fruitteler Wolfcarius, een begeleid bezoek aan André Demedtshuis en kerk,…

KOMENDE ACTIVITEITEN:

De activiteiten die in Amandel plaatsvinden, zijn georganiseerd volgens de corona-richtlijnen. 

September 2021: start lessenreeks Chinese bewegingsleer Qigong.  Deze lessenreeks gaat buiten door.

187701599-612x612

Breng en houd je lichaam en geest in balans voor middel van lichaamsbeweging, ademhalingstechnieken en meditatie.

Heb je stressklachten of voel je dat een burn-out op de loer ligt?  Door Qigong leer je jouw immuniteitssysteem en ademhalingssysteem te versterken.  Het heeft ook een heel goeie invloed op het zenuwstelsel, hormonenstelsel en spijsvertering.

Qigong is een Chinese bewegingsleer die in China reeds meer dan 4000 jaar beoefend wordt.  Het maakt een onderdeel uit van de Chinese traditionele geneeskunde.  Qi staat voor ‘levensenergie’, ‘gong’ staat voor werken.  Qigong betekent dus ‘werken met de levensenergie’.  Qigong is ouder dan Tai Chi en vormde 1 van de fundamenten van Tai Chi.  Het is eenvoudiger om aan te leren.

Via oefeningen laten we de levensenergie stromen en zo wordt de balans in lichaam en geest hersteld en bevorderd.  Deze bewegingen worden in stand uitgevoerd.  Het zijn zachte en vloeiende bewegingen waarbij rek- en stretchoefeningen aan bod komen.

Lesgeefster Fanny Staelens volgde bij verschillende Chinese meesters een professionele opleiding, erkend door de sportuniversiteit van Peking.

De reeks gaat door op 6 dinsdagavonden (7 sept, 14 sept, 21 sept, 28 sept, 5 okt en 12 okt). De eerste sessie van 18.30u tot 19.30u; de tweede sessie van 19.45u tot 20.45u. Voorkennis is niet vereist.
De prijs is 60 euro voor de 6 lessen. Je kan enkel voor de volledige reeks inschrijven. Indien je een les niet kan komen, is terugbetaling niet mogelijk. Inschrijving is pas definitief na overschrijving van € 60 op rekeningnummer BE53 7360 3109 7153 op naam van Amandel. 12 deelnemers per sessie.

 

Zondag 5 september 2021: Buitenterras Amandel open

Op zondag 5 september is het buitenterras van Amandel open van 14u tot 19u.
Kom gerust langs voor een kopje koffie met taart of voor een drankje.  Kies een plekje in de tuin en geniet van de late zon.