Binnenkort in Amandel

Bij de activiteiten in Amandel ligt de nadruk op de natuur en de harmonie met de omgeving. We willen dat de bezoekers zich goed voelen en even de drukte en de dagelijkse bekommernissen achter zich kunnen laten.


We bieden wandelingen en fietstochten met een extra aan. Hierbij ligt de nadruk op natuur en cultuur, maar ook op het gezellig samenzijn en samen-beleven met vrienden of familie. De wandelingen en fietstochten kunnen op maat van de groep aangepast worden. Wil je een wandeling koppelen aan een gezellige afsluiter in Amandel,  aan een bezoek, aan een workshop,…? Laat ons jouw wensen weten.

Voor groepen zijn er heel wat combinatiemogelijkheden: zoektochten met kompas, quizavonden, Highland Games, bushcraft, Italiaanse wijnavond, mysterieuze avondwandeling, een concertje, poëzie, kookworkshop, een workshop met etherische oliën, een begeleide wandeling of fietstocht (zie details onder wandelen en fietsen met een extra), een bezoek aan O’Bio met rondleiding in de zelfpluktuin, een rondleiding in de appel- en perenboomgaard van fruitteler Wolfcarius, een begeleid bezoek aan André Demedtshuis en kerk,…

 

KOMENDE ACTIVITEITEN:

Zaterdag 5 oktober om 14.30 uur: fietsen met Eddy 

cartoonrvw04

Eddy Declercq begeleidt de fietsers langs landelijke – vaak ongekende wegen.  Op een rustig tempo maken we een tocht van 40 km volop in de natuur.  Duur van de tocht is ongeveer 3 uur.  De tocht is niet geschikt voor kinderen. Bij regenweer gaat de rit niet door.  Vertrek om 14.30u in Amandel.  Tijdens de fietstocht is een drankstop voorzien.  Na de rit is er mogelijkheid om broodjes en een drankje te consumeren in Amandel.

Vertrek: 14.30 uur in Amandel.  Prijs fietstocht: € 8 p.p. (1 drankje inclusief: bockor blauw, duvel of frisdrank).  Belegde broodjes (gewoon formaat): € 2,5 per broodje.  Inschrijven via veva.baert@skynet.be

Zaterdag 12 oktober om 20 uur: Concert Rik Tans

FotoTANSJanDeProostfoto: Jan De Proost

‘Nu!’ is het eerste solo-programma van Rik Tans met een karrenvracht Nederlandstalige tragi-komische liederen, over het leven en de liefde en alles wat daar bij hoort.

Rik Tans richtte begin jaren ’90 samen met Jan Carpentier de groep De Schedelgeboorten op waarvoor hij nagenoeg 25 jaar tekstschrijver en spelend lid was. Eén van de vele hoogtepunten waren de uitnodigingen voor de Nekka Nachten in het Sportpaleis te Antwerpen met De Nieuwe Snaar en Kommil Foo.

Prijs ticket : € 10.  Reservatie op voorhand gewenst: veva.baert@skynet.be

Zaterdag 2 november om 18.30 uur: avondwandeling ‘Mysterie in de Mandelvallei’

foggy-545838__340

Een geheimzinnige tocht door het duister van de Mandelvallei.  Wie gaat mee met Minne?  Minne Claus vertelt onderweg legendes en verhalen over magische krachten die zich afspelen in de omgeving van Amandel: watergeesten, dwaallichten, tovenarij op eeuwenoude hoeves,… De mysteries van de Mandelvallei zijn niet zomaar gefantaseerd maar gebaseerd op oude volksverhalen uit de streek.  Een meeslepende ervaring!

Onderweg geeft een stevig kruidendrankje ons wat moed.  Na de wandeling wacht in Amandel een lekkere kom verse soep met brood.

Start wandeling: 18.30 uur.  Amandel is open vanaf 18 uur.  Duur wandeling: 1,5 à 2 uur (ongeveer 3 km stappen).  Leeftijd:  vanaf 12 jaar.  Jonger kan eventueel op afspraak.  Meebrengen: warme kledij, wandelschoenen (+ extra paar voor na de wandeling), zaklamp, fluovestje.  Prijs: € 12 p.p. (enkel wandeling) – € 15 p.p. (inclusief soep met snee brood).  Inschrijven op voorhand: veva.baert@skynet.be