Binnenkort in Amandel

Bij de activiteiten in Amandel ligt de nadruk op de natuur en de harmonie met de omgeving. We willen dat de bezoekers zich goed voelen en even de drukte en de dagelijkse bekommernissen achter zich kunnen laten.

We bieden wandelingen en fietstochten met een extra aan. Hierbij ligt de nadruk op natuur en cultuur, maar ook op het gezellig samenzijn en samen-beleven met vrienden of familie. De wandelingen en fietstochten kunnen op maat van de groep aangepast worden. Wil je een wandeling koppelen aan een gezellige afsluiter in Amandel,  aan een bezoek, aan een workshop,…? Laat ons jouw wensen weten.

Voor groepen zijn er heel wat combinatiemogelijkheden: zoektochten met kompas, quizavonden, Highland Games, bushcraft, Italiaanse wijnavond, mysterieuze avondwandeling, een concertje, poëzie, kookworkshop, een workshop met etherische oliën, een begeleide wandeling of fietstocht (zie details onder wandelen en fietsen met een extra), een bezoek aan O’Bio met rondleiding in de zelfpluktuin, een rondleiding in de appel- en perenboomgaard van fruitteler Wolfcarius, een begeleid bezoek aan André Demedtshuis en kerk,…

KOMENDE ACTIVITEITEN:

De activiteiten die in Amandel plaatsvinden, zijn georganiseerd volgens de corona-richtlijnen.  

Mei – juni 2021: lessenreeks Chinese bewegingsleer Qigong.  Deze lessenreeks gaat buiten door en er wordt met voldoende afstand tussen de deelnemers gewerkt.

187701599-612x612

Breng en houd je lichaam en geest in balans voor middel van lichaamsbeweging, ademhalingstechnieken en meditatie.

Heb je stressklachten of voel je dat een burn-out op de loer ligt?  Door Qigong leer je jouw immuniteitssysteem en ademhalingssysteem te versterken.  Het heeft ook een heel goeie invloed op het zenuwstelsel, hormonenstelsel en spijsvertering.

Qigong is een Chinese bewegingsleer die in China reeds meer dan 4000 jaar beoefend wordt.  Het maakt een onderdeel uit van de Chinese traditionele geneeskunde.  Qi staat voor ‘levensenergie’, ‘gong’ staat voor werken.  Qigong betekent dus ‘werken met de levensenergie’.  Qigong is ouder dan Tai Chi en vormde 1 van de fundamenten van Tai Chi.  Het is eenvoudiger om aan te leren.

Via oefeningen laten we de levensenergie stromen en zo wordt de balans in lichaam en geest hersteld en bevorderd.  Deze bewegingen worden in stand uitgevoerd.  Het zijn zachte en vloeiende bewegingen waarbij rek- en stretchoefeningen aan bod komen.

Lesgeefster Fanny Staelens volgde bij verschillende Chinese meesters een professionele opleiding, erkend door de sportuniversiteit van Peking.

De reeks gaat door op 5 dinsdagavonden (4 mei, 11 mei, 25 mei, 1 juni en 8 juni). De eerste sessie van 18.30u tot 19.30u; de tweede sessie van 19.45u tot 20.45u. Voorkennis is niet vereist.
De prijs is 10 euro per les. Je kan enkel voor de volledige reeks per maand inschrijven. Indien door coronarichtlijnen een les niet kan plaatsvinden, wordt het bedrag terugbetaald. Indien je een les niet kan komen, is terugbetaling niet mogelijk. Inschrijving is pas definitief na overschrijving van € 50 op rekeningnummer BE53 7360 3109 7153 op naam van Amandel. Max 12 deelnemers per sessie.

 

Geuren- en kleurenwandeling: de wereld van het parfum

Zondag 6 juni : gidsbeurt om 14 uur en om 16 uur

Kijken, ruiken en genieten! Gids Magda Vanhoutte neemt je mee op een prikkelende wandeling tussen de bloemen, planten, bomen en kruiden in de tuin van Amandel. De geuren leiden je naar de wondere wereld van parfums en parfumeurs, naar verhalen over rituelen en hygiëne door de eeuwen heen. Magda vertelt over soorten geuren en geeft parfumtips.

Deze rondleiding is niet geschikt voor kinderen.

Na de rondleiding is er een kopje koffie met een lekker stuk taart.

Prijs: € 13 p.p. (inclusief koffie met taart). Inschrijven via mail: veva.baert@skynet.be