Binnenkort in Amandel

Bij de activiteiten in Amandel ligt de nadruk op de natuur en de harmonie met de omgeving. We willen dat de bezoekers zich goed voelen en even de drukte en de dagelijkse bekommernissen achter zich kunnen laten.


We bieden wandelingen en fietstochten met een extra aan. Hierbij ligt de nadruk op natuur en cultuur, maar ook op het gezellig samenzijn en samen-beleven met vrienden of familie. De wandelingen en fietstochten kunnen op maat van de groep aangepast worden. Wil je een wandeling koppelen aan een gezellige afsluiter in Amandel,  aan een bezoek, aan een workshop,…? Laat ons jouw wensen weten.

Voor groepen zijn er heel wat combinatiemogelijkheden: zoektochten met kompas, quizavonden, Highland Games, bushcraft, Italiaanse wijnavond, mysterieuze avondwandeling, een concertje, poëzie, kookworkshop, een workshop met etherische oliën, een begeleide wandeling of fietstocht (zie details onder wandelen en fietsen met een extra), een bezoek aan O’Bio met rondleiding in de zelfpluktuin, een rondleiding in de appel- en perenboomgaard van fruitteler Wolfcarius, een begeleid bezoek aan André Demedtshuis en kerk,…

 

KOMENDE ACTIVITEITEN:

Alle activiteiten op afspraak in maart en april zijn geannuleerd.  Voor verdere info activiteiten in mei en juni 2020 (ontbijt Moederdag, ontbijt Vaderdag, opendeurdagen,…wachten we richtlijnen coronavirus af

Maart 2020: lessenreeks Chinese bewegingsleer Qigong.  laatste 3 lessen maart geannuleerd wegens coronavirus

187701599-612x612

Breng en houd je lichaam en geest in balans voor middel van lichaamsbeweging, ademhalingstechnieken en meditatie.

Heb je stressklachten of voel je dat een burn-out op de loer ligt?  Door Qigong leer je jouw immuniteitssysteem en ademhalingssysteem te versterken.  Het heeft ook een heel goeie invloed op het zenuwstelsel, hormonenstelsel en spijsvertering.

Qigong is een Chinese bewegingsleer die in China reeds meer dan 4000 jaar beoefend wordt.  Het maakt een onderdeel uit van de Chinese traditionele geneeskunde.  Qi staat voor ‘levensenergie’, ‘gong’ staat voor werken.  Qigong betekent dus ‘werken met de levensenergie’.  Qigong is ouder dan Tai Chi en vormde 1 van de fundamenten van Tai Chi.  Het is eenvoudiger om aan te leren.

Via oefeningen laten we de levensenergie stromen en zo wordt de balans in lichaam en geest hersteld en bevorderd.  Deze bewegingen worden in stand uitgevoerd.  Het zijn zachte en vloeiende bewegingen waarbij rek- en stretchoefeningen aan bod komen.

Lesgeefster Fanny Staelens volgde bij verschillende Chinese meesters een professionele opleiding, erkend door de sportuniversiteit van Peking.

Ben je niet zeker of dit iets voor jou is?  Kom kennismaken met Qigong op deze avond: na een uitleg voor Fanny Staelens oefenen we samen enkele bewegingen. Misschien krijg je  zin naar meer  en wil je ook inschrijven voor de lessenreeks in maart.

Een lessenreeks Qigong start in maart 2020. Er zijn twee sessie op elke maandagavond in maart: de eerste sessie van 18.30 uur tot 19.30 uur; de tweede van 19.45uur tot 20.45uur.  5 lessen voor € 65.  Max 12 deelnemers per sessie.

 

e

 

Zaterdag 4 april 2020 om 20 uur: Concert Billy & Bloomfish: geannuleerd door coronavirus

Promo foto B&B Happy Incomplete

Kathleen Vandenhoudt en Pascale Michiels weten indruk te maken met hun puur rauw harmonieus stemmenwerk en hun eigenwijs gitaarspel.  Zij zijn de enige band in Europa die, hun home-made Americana, Singer song met een vleugje Mex en een streepje Blues, spelen op de authentieke Chinese Maangitaar.  Doe daar een flinke dosis good-vibes bij en men heeft al de ingrediënten voor een boeiend, hartverwarmend concert.

‘Happy Incomplete’, de titel van hun CD vertelt alleen al het hele verhaal: als je al zo lang in dit leven staat, heb je al van alles meegemaakt, kisten vol herinneringen verzameld, zalige momenten beleefd maar ook verwondingen opgelopen en littekens overgehouden. Als je dan kan zeggen dat het ondanks alles goed is, dan ben je ‘onvolmaakt gelukkig’….

Aanvang: 20 uur. Prijs ticket: € 10.  Inschrijven op voorhand gewenst via veva.baert@skynet.be

Paasmaandag 13 april 2020 om 6.30 uur: dauwwandeling vol lentekriebels

geannuleerd door coronavirus

20190204_080858

Een frisse ochtendwandeling in de natuur doet altijd deugd maar zo vroeg op de dag en aan het begin van de lente wordt het helemaal bijzonder – zeker met een ervaren natuurgids als Trees Deprest.  We starten voor zonsopgang om nog even te genieten van het blauwe uurtje, een geliefkoosd tijdstip voor fotografen.  We zoeken bewust de stilte op en luisteren naar de muziek van de natuur.  Kan je de lente horen, voelen, zien?
Sfeer, actieve natuurbeleving, rust en ontspanning, dat beloven we jou, plus aan het eind een heerlijk ontbijt voor wie dat wenst.

Aanvang: 6.30 uur.
Locatie: Trees wacht jullie op voor het bezoekerscentrum van Provinciaal Domein De Baliekouter.  Parkeren kan op de parking van het domein.
Ontbijt om 8.30 uur in Amandel, Driekoningenstraat 11 te Sint-Baafs-Vijve.
Prijs: € 20 p.p. (wandeling + ontbijt); € 8 p.p. (enkel wandeling).  Kinderen (-12 jaar): € 12,5 voor wandeling en ontbijt; € 5 voor enkel wandeling.

Voor verdere info activiteiten in mei en juni 2020 (ontbijt Moederdag, ontbijt Vaderdag, opendeurdagen,…wachten we richtlijnen coronavirus af