Binnenkort in Amandel

Bij de activiteiten in Amandel ligt de nadruk op de natuur en de harmonie met de omgeving.  We willen dat de bezoekers zich goed voelen en even de drukte en de dagelijkse bekommernissen achter zich kunnen laten.

We bieden wandelingen en fietstochten met een extra aan.  Hierbij ligt de nadruk op natuur en cultuur, maar ook op het gezellig samenzijn en samen-beleven met vrienden of familie.  De wandelingen en fietstochten kunnen op maat van de groep aangepast worden.  Wil je een wandeling koppelen aan een gezellige afsluiter in Amandel,  aan een bezoek, aan een workshop,…? Laat ons jouw wensen weten.

Voor groepen zijn er heel wat combinatiemogelijkheden: zoektochten met kompas, quizavonden, een concertje, poëzie, kookworkshop, een workshop met etherische oliën, een begeleide wandeling of fietstocht (zie details onder wandelen en fietsen met een extra), een bezoek aan O’Bio met rondleiding in de zelfpluktuin, een rondleiding in de appel- en perenboomgaard van fruitteler Wolfcarius, een begeleid bezoek aan André Demedtshuis en kerk,…

KOMENDE ACTIVITEITEN:

Concert ‘Bob Dylan Tribute’ door Heartattack & Vine: vrijdag 17 november om 20 uur

H&V

Wouter Droesbeke en Piet Clarysse hebben een ton ervaring op het podium met diverse bands (Ride this train, Guy et les Michelins,…).  In Amandel brengen ze hun Bob Dylan Tribute.

Wouter Droesbeke: gitaar, mondharmonica, vocals; P Leon Clarisse: gitaar, slide guitare, vocals
Prijs ticket: € 14 p.p.  Enkel op reservatie want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven via veva.baert@skynet.be

Breiworkshop ‘Sjette by Zora’

cowl workshop

 

Het wordt herfst, het wordt winter. De gezelligste periode van het jaar. Om dit nog gezelliger en warmer te maken, organiseren wij een workshop breien: Sjette By Zora @ Amandel.

De workshop zal gegeven worden door Zora Noppe. Al heel wat jaren is zij bezig met breien en wil graag deze passie delen met jullie. Voor meer informatie kan je even kijken op haar facebookpagina Sjette By Zora.
Wat gaan we doen tijdens de workshop? We gaan steken leren opzetten, meerderen en minderen, afkanten, knoopsgaten maken, kabels breien, … Met als resultaat een mooie, hippe cowl die je warm houdt, maar ook het ideale accessoire is bij die mooie winterjas. En dat je hem zelf hebt gemaakt, steekje per steekje, maakt het nog leuker! Op de foto kan je alvast een voorbeeld zien van deze sjaal.
Deze reeks van 4 lessen start op dinsdag 7 november. We komen tweewekelijks samen (7/11 – 21/11 – 5/12 – 19/12) van 19u30 tot 21u30 om iets nieuws te leren, jou verder te helpen, ervaringen te delen rond de gezellige houtkachel

Voor de benodigdheden kunnen jullie kiezen om zelf naalden en breigaren te voorzien. Voor dit project zijn dit rechte naalden nr. 4 en bijpassende wol voor deze dikte (hoeft zeker geen dure wol te zijn
​Het is echter ook mogelijk om de wol bij inschrijving mee te bestellen (kleur/kwaliteit zelf te bepalen). De aankoopprijs wordt dan bij het inschrijvingsgeld bijgerekend.

De prijs voor de 4 workshops bedraagt 60 EUR. Inschrijving via veva.baert@skynet.be of 0472/413225..

 

Herfstsymfonie met granen: kookles op woensdag 22 november

Bénédicte VersIMG-20171027-WA0003ele geeft een boeiende kookles met granen (quinoa – spelt- rogge) van haar bio-boerderij (Humus bvba in Zulte). Zij maakt soep, burgers, risotto, quiche, brood, gebak en granola. Al dat lekkers kan geproefd worden.

 

 

Woensdag 22 november van 19 uur tot 21.30 uur.  Prijs: € 25 p.p.

Inschrijven via veva.baert@skynet.be of 0472/413225
Locatie: Amandel, Driekoningenstraat 11 te Sint-Baafs-Vijve

 

Geschenkpakket met cosmetische producten: dinsdag 28 november 

 

eindejaarsworkshop

Op dinsdag 28 november maken we samen met herboriste Vanessa Soete een cosmetisch pakket . Leuk als kerst- of eindejaarsgeschenk of gewoon als verwennerij voor jezelf. In het geschenk zit badolie, badzout en een ketting met kruidenzeepjes.

Plaats: Amandel, Driekoningenstraat 11 te Sint-Baafs-Vijve
Datum: dinsdag 28 november 2017 om 19,30u
Prijs: € 25 p.p. (workshop + geschenken inbegrepen)
Inschrijven: via veva.baert@skynet.be of 0472/41 32 25