Workshops

 1. workshops met kruiden
 2. creatieve workshops 
 3. creatieve keuken

1. WORKSHOPS MET KRUIDEN

Een culinaire ontdekkingstocht met wilde kruiden

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is daslook.jpg

Tijdens een wandeling in de tuin van Amandel vertelt natuurgids Trees Deprest honderduit over eetbare wilde kruiden en bloemen.  Na de wandeling  verwerken jullie in een culinaire workshop de verzamelde kruiden. De invulling van de workshop wisselt met de seizoenen: kruidenpannenkoeken, pesto met wilde kruiden, kruidendrankjes, hazelnootkoekjes,…… Deze workshop kan ook een leuke (aangepaste) kinderactiviteit zijn.

duur: 2 uur (1 uur tuinwandeling , 1 uur workshop)
voor: groepen van maximum 25 personen

 

2. CREATIEVE WORKSHOPS

 • Happy floral tangling

   

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is floraltangling-1.jpg

  Op een eenvoudige, ontspannen manier leer je door het tekenen van gestructureerde patronen prachtige kunstwerkjes maken. Het lijkt complex maar is het helemaal niet! Het tekenproces dat uit een eenvoudige techniek bestaat, is zalig rustgevend en biedt telkens een verrassend mooi eindresultaat. Het tangelen is boeiend omdat het je kan laten meedrijven in een creatief proces zonder een vooropgesteld doel en zonder bekommernis naar het uiteindelijke resultaat.

  Er is geen voorkennis of tekentalent vereist, enkel enthousiasme en een positief humeur!

  Duur: 1,5 uur voor basistechniek  – formaat werk: A5
  Creatieve begeleiding door Rebecca Baert (Yggdrasils Whispers)

 • Keramiek beschilderen

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is afbeelding1.jpgMet een eenvoudige techniek wordt jouw voorwerp in keramiek een gepersonaliseerd pareltje.  In geen tijd heb je een leuk geschenk voor een ander of voor jezelf gecreëerd.

  Duur: 1,5 uur
  Creatieve begeleiding door Rebecca Baert (Yggdrasils Whispers)

   

 • Botanical bullet journal

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is botanicalbulletjournal.jpg
  Pimp een saai boekje om tot een persoonlijk hebbeding. In deze workshop leert Rebecca jou de basistechnieken die aan jouw journal een heel persoonlijke boost kunnen geven. Een ‘must-have’ boekje dat niet aan jouw verzameling mag ontbreken.  Je bewaart er allerlei recepten, toffe quotes of bijzondere herinneringen in.

  Voor de workshop breng je zelf een eigen boekje (met harde kaft) mee dat je wil opsmukken. Het materiaal voor bewerking is ter plaatse beschikbaar. Als je dat wenst, kan je wel een eigen verzameling meebrengen: materiaal uit de natuur, wenskaartjes, stickers, quotes,….

  Duur: min 1,5 uur; max 3 uur (groep/vereniging bepaalt tijdsduur; prijs verschilt volgens keuze)

  Creatieve duizendpoot: Rebecca Baert (Yggdrasils Whispers)

 • K(l)eurige dotjes

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is dotpainting.jpg
  In deze workshop schilder je kleurrijke mandala’s door middel van dotten.  Oorspronkelijk komen mandala’s uit Tibet, waar boeddhistische monniken ze gebruikten bij het mediteren.  Mandala’s hebben een positief effect en brengen rust, harmonie en stimuleren de creativiteit.  Dotpainting (schilderen in stippen) is de traditionele teken- en schildertechniek van de Australische Aboriginals.  Ze gebruikten dotpainting om een verhaal te vertellen.  In de workshop brengen we twee culturen samen in een kunstwerkje.
  Je leert mooie dotjes plaatsen op een mandala tekening.  Voorkennis of tekentalent is niet vereist.  Rebecca leert de nodige tools om tot een mooi resultaat te komen.

  Duur: 1,5 uur = kennismaking; 3 uur = masterclass
  Creatieve duizendpoot: Rebecca Baert (Yggdrasils Whispers)

   

3. CREATIEVE KEUKEN

Workshops vegetarisch koken

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is risottoopgevuldeportobello-edited-1.jpg

Verrassende vegetarische hapjes of een gevarieerde vegetarische maaltijd op tafel zetten voor gasten is niet altijd eenvoudig voor wie niet vertrouwd is met deze keuken.  In deze workshops houden we het bij eenvoudige maar lekkere recepten. Een culinaire ontdekkingstocht.

Zomers gebak

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 20210905_114724-1.jpg

We maken enkele frisse taarten die tijdens mooie lente-of zomerdagen zeker in de smaak zullen vallen. Er is zelfs een heerlijke gluten- en lactosevrije taart bij voor wie dat wenst. Proeven hoort er natuurlijk bij!

A British Afternoon: carrot cake with delicious topping

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is worteltaart.jpg

Al eens carrot cake geproefd?  In deze workshop maken we een heerlijke worteltaart met een frisse topping. En proeven kan bij een kopje thee. Eventueel kan er – naast het zoete luik ook nog een hartig gedeelte zijn: daarin maken we typische finger sandwiches.  A typical British afternoon indeed…