Fietstochten met een extra

Fietsen door de Mandelvallei met gids

teeuwkesbrugclaerhoutwilly

Vertrekpunt: Amandel, André Demedtshuis Sint-Baafs-Vijve of kerk omliggende gemeenten. Er wordt vanuit het vertrekpunt aangesloten op de uitgetekende fietstocht met gids. Bert De Smet, historicus en coördinator Demedtsmuseum heeft samen met Pol De Smet, natuurgids een parcours uitgestippeld in de valleien van de Mandel, Mandelbeek en Leie.  Onderweg krijg je verhalen over de streek, André Demedts, de historische boerderijen en landschapselementen.  De tocht is ongeveer 25 km  en duurt ongeveer 2 uur à 2,5 uur. De fietstocht kan aangepast worden aan de mogelijkheden van de groep.   Er is een stop voorzien voor een drankje, stukje taart of….

Fietsen langs landelijke wegen

 

cartoonrvw04

Begeleide fietstocht van 40 km langs landelijke wegen.  Duur van de tocht is ongeveer 40 km.  De tocht is niet geschikt voor kinderen.  Bij regenweer gaat de tocht niet door.  Onderweg is een drankstop voorzien.

 

Wil je een boeiende fietstocht met een (tussen)stop in Amandel organiseren voor vrienden of voor een vereniging?

Wij kunnen verschillende trajecten met leuke stops onderweg voorstellen. 
Een programma op maat is altijd mogelijk.
Bijvoorbeeld:
– starten in ‘Amandel’ met een ontbijt. Een gids neemt jullie nadien mee op ontdekking. Of jullie fietsen op eigen houtje het parcours verder af.
– een fietstocht in combinatie met een bezoek aan O’Bio en een rondleiding in de zelfpluktuin, een rondleiding in de appel- en perenboomgaard van fruitteler Wolfcarius, een bezoek aan de Goethalsmolen in Wakken, een bezoek aan een koffiebranderij,  een bezoek aan het André Demedtshuis, een kunstenaarsatelier,…

Jullie kunnen ook altijd zelf een parcours uitstippelen of een gekende fietsroute langs Amandel volgen en een aanvraag doen om hier met jullie groep een stop te houden. Er zijn drankjes te verkrijgen aan de bar, of een lekker stukje taart. Contacteer ons!